طریقه نصب یونیت داخلی کولر گازی
نصب کولر گازی اقدامی است که امروزه به دلیل بازدهی فوق العاده این کولرها بسیار انجام می شود. کولر گازی دستگاهی است که هوای گرم را از محیط دریافت کرده و به هوای سرد و مطبوع تبدیل می کند. برای انجام این فرایند از قطعات و ابزارهای مختلفی استفاده می شود. این کولرهای برای انجام کار خود گرمای هوای دریافتی را به وسیله اپراتور، گاز مبرد و کندانسور بیرونی، به هوای مناسب و مطبوع تبدیل می کند.
ما در ادامه این متن به بررسی نحوه نصب کولر گازی به صورت مرحله به مرحله می پردازیم، با ما همراه باشی
در حالت کلی کولرهای گازی به دو صورت یک تکه و دو تکه تولید می شوند. کولرهای گازی یک تکه با نام پنجره ای یا پرتابل شهرت دارند و کولرهای گازی دو تکه همان اسپلیت ها هستند. کولرهای گازی دو تکه از دو بخش یعنی یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده اند که برای نصب آنها می بایست هر یک از این یونیت ها را به صورت مجزا نصب نمود.
1. مکان نصب یونیت داخلی را مشخص کنید.

برای نصب یونیت داخلی یک مکان مناسب بر روی دیوار داخلی خود انتخاب کنید. این مکان باید از تابش نور مستقیم آفتاب به دور باشد.
همچنین در مکان هایی که احتمال نشت گاز و یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد بایستی از نصب یونیت داخلی خودداری شود. دیواری که این یونیت بر روی آن نصب می شود نیز باید به اندازه کافی استحکام داشته باشد.
برای نصب پنل داخلی کولر گازی باید اطراف آن به اندازه حداقل 15 سانتی متر از سقف و دو طرف خالی باشد. همچنین ارتفاع نصب یونیت داخلی از زمین نیز باید حداقل 215 سانتی متر باشد.
یونیت داخلی کولر اسپلیت باید حداقل 1 متر از محل آنتن تلویزیون، سیستم های امنیتی و یا رادیو به دور باشد. وجود این سیستم ها باعث ایجاد نویز و اختلال در کارکرد این پنل می شود.
نکته: مکانی مرکزی (مانند اتاق نشیمن) را برای نصب یونیت داخلی انتخاب کنید که به خوبی هوای خنک در خانه جریان داشته باشد.
2. پایه یونیت داخلی را به دیوار نصب کنید.

نحوه نصب کولر گازی را با نصب پایه واحد داخلی آن ادامه می دهیم. برای نصب پایه آن را روی دیوار قرار دهید و با یک تراز و یا متر آن را از طرفین تراز کنید. محل پیچ ها را با یک ماژیک مشخص کرده و سپس با دریل آنها را سوراخ کنید. در نهایت پایه را با پیچ و رولپلاک به دیوار محکم کنید.
3. دیوار را سوراخ کنید.

این سوراخ باید در مرکز پایه و با ظرافت خاصی ایجاد شود تا به ساختمان آسیبی وارد نشود. بهترین سایز سوراخ قطر 7.6 سانتی متری است و تا حد امکان این سوراخ باید شیب به سمت بیرون داشته باشد.
نکته: پیش از سوراخ کاری بررسی کنید که هیچ لوله و یا سیمی در محلی که قصد سوراخ کاری دارید وجود نداشته باشد.
4. اتصالات الکتریکی را بررسی کنید.

از دیگر مراحل نصب کولر گازی بررسی اتصالات کولر می باشد. درپوش قرار گرفته در جلو پنل را بردارید و کلیه اتصالات را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که اتصالات به درستی بوده و مطابق با دفترچه راهنما می باشد.
5. لوله ها و کابل ها را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را به یونیت متصل کنید.

لوله کشی را از واحد داخلی و سوراخ ایجاد شده به سمت بیرون انجام دهید. و لوله های مسی، کابل برق و لوله تخلیه را با استفاده از چسب برق به هم ببندید و از سوراخ عبور دهید.
برای اطمینان از جریان آزاد آب ، لوله تخلیه را در پایین آن قرار دهید. لوله ها و کابل را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را با توجه به دستورالعمل های دفترچه راهنما در نقاط داخلی یونیت داخلی محکم کنید.
تمام تلاش خود را انجام دهید تا میزان لوله و کابل را به حداقل برسانید تا از عملکرد خوب واحد اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که لوله زهکشی اجازه می دهد تا آب در یک مکان مناسب تخلیه شود.
6. واحد مقابل صفحه نصب را به روی صفحه محکم کنید.

در نهایت یونیت داخلی را بر روی پایه پنل نصب کرده و اتصالات برق آن را مجددا بررسی کنید.
در این مقاله به بررسی نحوه نصب کولر گازی به صورت گام به گام پرداختیم. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نصب کولرگازی دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش نصب کولر گازی آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.
این آموزشگاه علاوه بر دوره نصب کولر گازی دوره های متعدد دیگری را برگزار می نماید. اموزش تعمیرات کولر گازی، آموزش نصب و راه اندازی پکیج، دوره تعمیرات پکیج و غیره را برگزار می نماید.